Reklama

Zafascynowany Topazem

Mariusz Orzełowski rezygnuje z urlopu bezpłatnego i pracy w Centrum Kultury i Sztuki. Prezydent Siedlec wystąpił do ministra kultury o możliwość powołania nowego dyrektora bez konkursu.

Ta informacja zaskoczyła wszystkich. Były dyrektor CKiS Mariusz Orzełowski, obecnie wiceprzewodniczący Rady Miasta, rezygnuje z urlopu bezpłatnego i z pracy w placówce. Przypomnijmy, że Mariusz Orzełowski, przyjmując mandat radnego, musiał zrezygnować z kierowniczej funkcji w instytucji podległej samorządowi. Zdecydował się na bezpłatny urlop na czas pracy w samorządzie. Jednocześnie przyjął posadę szefa marketingu w sieci Topaz.

– Wszystkie wydarzenia końcówki ubiegłego roku, związane z moją osobą, były emocjonujące. Z dnia na dzień musiałem podejmować decyzje życiowe i wówczas podjąłem takie a nie inne – mówi Mariusz Orzełowski.

Reklama

– Doskonale sobie zdawałem sprawę, że urlop bezpłatny jest tylko okresem przejściowym, na czas stabilizacji tych rozstrzygnięć. Teraz nadszedł czas na spokojne przemyślane decyzje.

Mariusz Orzełowski jest niewątpliwie sprawnym, kreatywnym menedżerem. Pod jego rządami CKiS przeszło metamorfozę. Udało mu się stworzyć profesjonalna scenę teatralną i wprowadzić do repertuaru placówki wydarzenie gromadzące komplet publiczności. O Siedlcach stało się głośno w kraju, właśnie za sprawą teatru. Mało kto przypuszczał, że dyrektor sam zrezygnuje z pracy w instytucji, z którą był bardzo związany.

Reklama

– Rezygnacja z urlopu bezpłatnego oznacza, że nie będę już ani dyrektorem, ani pracownikiem CKiS – potwierdza Mariusz Orzełowski. – Fascynuje mnie moja obecna praca i jej poświęcam teraz każdą minutę dnia. 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo Tygodnik Siedlecki

Reklama
Najnowsze wiadomości