reklama

Międzynarodowy Turniej Smaków w Liwie

Węgrów

Stanisław Jastrzębski 2016-06-21 10:49:36 liczba odsłon: 10094

Szynka pieczona na chrzanie przyrządzona przez Irenę Zawadzką z Żulina z Żulina została uznana za najsmaczniejszą potrawę na III Międzynarodowym Turnieju Smaków na Zamku w Liwie. Tytuł najlepszego gościńca z podróży przyznano nalewce z kwiatu czarnego bzu Witolda Kalinowskiego z Tchórznicy.

reklama

W miniony weekend (18 i 19 czerwca) odbyła się kulinarna uczta. U podnóża zamku stanęło kilkadziesiąt stoisk z jadłem i napitkiem. Niektóre z dań regionalnych rywalizowały w konkurach, w których główną nagroda był kielich Wojciecha Wielądki.

Więcej o imprezie w najbliższym papierowym wydaniu „Tygodnika Siedleckiego”.  

Zdjęcia: Stanisław Jastrzębski.

Tweetnij

drukuj
Komentarze (4)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

reklama

Klauzula informacyjna

Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.