reklama

Poznaj ten prosty i tani sposób na zdrowie!

Mazowsze

Justyna Pycka 2018-01-08 08:59:54 liczba odsłon: 515
Artykuł
sponsorowany
Sklep-Nasiona

Sklep-Nasiona

Jak zadbać o odporność i witalność zimą, kiedy jesteśmy pozbawieni dostępu do świeżych roślin, rezerwy witamin i minerałów wyczerpują się z dnia na dzień a do wiosny jeszcze daleko?

reklama

Jeśli jesteś tzw. „świadomym konsumentem”, nie chcesz łykać syntetycznych witamin ani zdawać się na przesączone chemikaliami warzywa dostępne w supermarketach, mamy dla ciebie rozwiązanie! – Proste, tanie i bardzo zdrowe – to kiełki! Teraz z łatwością możesz je uprawiać w domu i mieć do nich dostęp zawsze, na wyciągnięcie ręki, kiedy tylko potrzebujesz!

Korzyści z regularnego jedzenia kiełków trudno porównywać do korzyści z włączenia do menu roślin.

Zawartość witamin, minerałów i innych niezbędnych dla naszego zdrowia składników odżywczych kiełków – w zależności od rodzaju nasion,  z których są wytwarzane, jest od kilkudziesięciu do kilkuset razy wyższa, niż w przypadku dojrzałych warzyw.

Kiełki to rośliny w bardzo wczesnej fazie wzrostu. Moment, w którym z nasiona zaczyna wydobywać się nowy pęd jest magiczny, to nowe życie – pełne naturalnej energii i składników odżywczych.

Co ważne, ten moment nie jest poprzedzony serią procesów chemicznych, dzięki temu kiełki wyhodowane we własnej, domowej, kiełkownicy (niski koszt zakupy – ok 20-30 zł), dają ci gwarancję bezpieczeństwa i zdrowia dla całej twojej rodziny.
Kiełki nie tylko są bombą energetyczną, ale też nieocenionym źródłem wysoce przyswajanych - czyli biodostępnych - składników, które są nam potrzebne do utrzymania zdrowia i dobrej formy.

Kiełki to źródło białka, kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy C, witamin z grupy B, prowitaminy A, manganu, cynku, żelaza i wapnia.

Czy wiesz, że:

- Kiełki brokułu mają moc oczyszczania wątroby, detoksykacji organizmu i potrafią nawet równoważyć gospodarkę hormonalną?
- Enzymy zawarte w kiełkach naturalnie rozbijają to, co trafia do naszych żołądków, na mniejsze cząsteczki i dzięki temu składniki odżywcze lepiej się przyswajają?
- Kiełki to prawdziwe pole popisu dla domowych kucharzy – można je dodawać do wielu potraw, serwować na ciepło  zimno, na słodko, słono, ostro a nawet w smaku orzechowym?

Najważniejsze, że ani naukowcy, ani dietetycy nie mają żadnych wątpliwości, że odpowiednio dobrane do kiełkowania i włączone do diety nasiona potrafią wyleczyć cię z różnych dolegliwości. Wybór nasion należy do ciebie. Teraz możesz je kupić, nie wychodząc z domu – kliknij i zobacz nasz wybór!

Tweetnij

drukuj
reklama
reklama
reklama
Advertisement