Konkursowe potrawy są przyjmowane 22 października w godz. 10-12 w siedzibie MGOK w Mordach. Rozstrzygnięcie nastąpi tego samego dnia o godz. 16. Zwycięskie przepisy potraw, wraz ze zdjęciami, zostaną opublikowane w pokonkursowym elektronicznym zbiorze tradycyjnych przepisów kulinarnych. W czasie Biesiady, o godz. 16 w sali widowiskowej MGOK, wystąpią także zespoły „Korniczanie” i „Złote Kłosy”.
– Dla zwycięzców w poszczególnych kategoriach przygotowaliśmy też nagrody rzeczowe – mówi dyrektor MGOK w Mordach Patryk Kamiński. – Będzie to oczywiście sprzęt AGD. Liczymy na to, że przyjedzie do nas wiele osób chcących zachować tradycję kulinarną, nie tylko z całego Mazowsza, ale, zgodnie z nazwą imprezy, także z Podlasia. W konkursie mogą brać udział wszyscy, którzy uznają, że mogą zaprezentować ciekawe, lokalne potrawy. A na koniec imprezy wszyscy będą ich mogli oczywiście spróbować.
W minionych latach w konkursie brało udział 30-40 osób, które zdecydowały się na wystawienie swoich smakołyków. Organizatorzy liczą, że po przerwie w Biesiadzie, w tym roku będzie ich jeszcze więcej. (ZJ)
Tłumy
Sądząc po czasie rozpowszechnia in formacji zgłoszeń będzie tyle co w tego rocznym festiwalu piosenki europejskiej, ,, całe nic
Dania mięsne?
Przecież zakazano hodowli świń to jakie dania mięsne? Czyli mięso z tuczu nakladczego też.dunskie szczury??